INCLUDE_DATA

Jannika Strååt

Skådespelare och inspiratör

Reflektion efter enskild retreat på Gotland

Postat den | september 4, 2009 | No Comments

Min retreat på Gotland var fantastiskt. Det handlar om helheten och kombinationen av så mycket.

Kombinationen bestod av Jannikas totala närvaro, hennes healingförmåga och hennes intuitiva talang att exakt kunna föra min process framåt och känna av mina behov för stunden.

Men också av att ge mig former och konkreta redskap för att skriva, rita och måla allt som hände i och kring processerna.

I kombinationen ingick inte minst att under sammanhängande tid få energi från plasten där Jannika bor.

Främst tänker jag på den speciella uteplatsen och så havet på den plats jag finner som vackrast på Gotland. Kargt, nära havsranden eller brant uppe på klinten.

Miljöns helande förmåga i kombination med behandlingarna var oerhört starkt.

Allt detta sammantaget har fått mig att nå fram till en annan grundtrygghet som idag ligger som en lugn botten.

För mig skulle aldrig denna sammanhängande tid, då processen fick fortgå utan avbrott av vardagliga bestyr, kunna ersatts av en rad behandlingar mera utspridda. Jag skulle inte ha hunnit öppna upp och känt mig så pass trygg så att gamla trauman kunnat bearbetas på samma genomgripande sätt.

Tack Jannika för allt! Tack också för den goda maten och att bli så ompysslad på alla sätt! Glömmer aldrig utsökta middagar, insvept i duntäcke bekvämt tillbakalutad i hammocken framför klintkanten med dess bedövande havsutsikt.

Helga


Kommentarer

Leave a Reply

 

Skådespelare, chakraflödesmassör och föreläsare. Medlem i Chakraakademien.

Få mina uppdateringar

Sök

Admin